Nagelförstärkning - Massor om nagelförstärkningA--0A-IN - IL - U2-0

Nagelförstärkning med akrylnaglar

Det vanligaste sättet att förstärka sina naglar har varit med akryl. Akrylnaglar är både den tåligaste och starkaste metoden för nagelförstärkning och också den vanligaste metoden att få starka naglar.

H-IN - IL - U2-1

Hur fungerar nagelförlängning med akryl?

Hur fungerar nagelförlängning med akryl?

När nagelskulptören på skönhetssalongen ska göra akrylnaglar så använder hon en mall som naglarna byggs ut och formas ifrån. Förutom att förstärka naglarna på detta sätt kan man även göra en nagelförlängning men även förstärka eller förlänga endast en nageltipp.

När nagelteknikerna ska göra akrylnaglar börjar men med att akrylpulver och en vätska (lösningsmedel) appliceras med en pensel och akrylen härdas snabbt i rumsvärme. Akrylblandningen kan blandas till precis den färg som önskar som nagelteknikerna arbetar med små bollar som benämns beads. När beads har lagt på och formats så härdar den på mellan en och tre minuter.

Nageln förstärks successivt i både tjocklek och längd. När appliceringen är avslutad så slipas naglarna till rätt form och ytfinish. Vid slipning av akrylnaglar kan man ha ett bra utsug eftersom dammet är allergiframkallande.

Risker med att förstärka naglar med akryl

Risker med att förstärka naglar med akryl

Det är inte helt riskfritt att förstärka eller förlänga sina naglar med hjälp av akryl. Återkommande rapporteras det om personer som skadats på ett eller annat sätt efter en nagelförstärkning när de gjort akrylnaglar.

  • Akryldammet är allergiframkallande.
  • Akryl är en härdplast om inte är ofarlig.
  • Akrylskiktet härdar i rumstemperatur vilket gör att man måste arbeta snabbt.
  • Svårt material att lära sig applicera korrekt.
  • Akryl är svårt att ta bort och i vissa fall skadas underliggande nagel.
  • Återbesök bör ske hos nagelsalongen efter cirka en månad.
  • Akrylen doftar starkt.

Du kan också göra en nagelförstärkning med gelé

Akrylnaglar eller gelénaglar

Det är inte så lätt att bestämma om man ska förlänga eller förstärka naglarna med gelé istället akryl. Råd, tips och fakta hittar du i en jämförelse mellan dessa metoder på gelenaglar jämfört med akrylnagler

Nagelförstärkning & lösnaglar finns hos


Allt intressant om nagelförstärkning

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om nagelförstärkning men också en del kul och lustiga saker gällande nagelförstärkning.

H-IN - IL - U2-2 I-IN - IL - U2-3


Meny - Nagelförstärkning
Till förstasidan på www.nagelförstärkning.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
AkrylnaglarGelenaglarLösnaglarNyheter